csillogó karrier

2018.04.09. 14:50

Capello befejezi edzői pályafutását

Fabio Capello bejelentette, hogy befejezte labdarúgóedzői pályafutását.

Head coach Fabio Capello of Jiangsu Suning watches his players competing against Shanghai SIPG in their 15th round match during the 2017 Chinese Football Association Super League (CSL) in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 1 July 2017.

Forrás: AFP/Imaginechina

Fotó: Zhang tongzhou

A 71 éves tréner – aki korábban az AC Milant, a Real Madridot, az AS Romát és a Juventust is irányította – június óta ült a Csiangszu Szuning kispadján. A csapat tavaly a 12. helyen végzett a kínai bajnokságban, az új idényt pedig egy győzelemmel és két vereséggel kezdte, s az olasz szakember március végén, három forduló után közös megegyezéssel távozott. Ezzel egyben esélyessé vált az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

„Már van tapasztalatom kapitányként az angol és az orosz válogatottal is. Szerettem volna még egy klubcsapatot irányítani, s a Csiangszu Szuning volt pályafutásom utolsó állomáshelye” – jelentette be Capello. „Mindent elértem, elégedett vagyok, és most már azt élvezem, hogy szakértőként dolgozom, hisz ezzel a szereppel mindig csak nyerni lehet” – fejtette ki.

Capello legnagyobb sikereit az AC Milan trénereként érte el, amellyel többek között négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett.

Borítókép: Capello Kínában

AFP / Imaginechina / Zhang tongzhou

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában