a negyeddöntők után

2018.04.11. 09:56

Di Francesco: őrült vagyok

Eusebio Di Francesco, az AS Roma vezetőedzője szerint nagyszerű pillanat, hogy a Barcelona búcsúztatásával bejutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe, de nem elégszenek meg ennyivel.

Eusebio Di Francesco during the UEFA Champions League quarter final match between AS Roma and FC Barcelona at the Olympic stadium on April 10, 2018 in Rome, Italy. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Silvia Lore

„Azt mondják, hogy a következő körben bármi megtörténhet.

Ennek a csapatnak arra kell törekednie, hogy eljusson a kijevi döntőbe, mert felnőtt a feladathoz”

- nyilatkozta a szakember, miután együttese kedden este 3-0-ra nyert otthon, így 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal kiejtette az egyik favoritnak tartott spanyol együttest.

Di Francesco elárulta, a szombati bajnoki vereséget követően – a Roma hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Fiorentinától -, még aznap este döntött a keddi BL-meccsre vonatkozó taktikai hadrendjük megváltoztatásáról, amiért az olasz sajtó „őrültnek” nevezte.

„Én egy őrült vagyok, mert edzőként kockázatot vállaltam”

- mondta a tréner, aki megköszönte játékosainak, hogy „minden szempontból rendkívüli munkát végeztek”.

Az AS Roma 1984 óta először jutott a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe. A csapat szurkolói hajnalig ünnepelték a továbbjutást, több százan kocsikáztak boldogan, zászlókat lobogtatva a főváros utcáin.

Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője elismerte: fájó a vereségük, de megérdemelt. A szakember hozzátette: közös álmuk volt, hogy megnyerjék a sorozatot, de az útjuk váratlanul véget ért. A keddi mérkőzéssel kapcsolatban az edző megemlítette, hogy a Roma „az első perctől az utolsóig nagyon agresszív nyomást gyakorolt” csapatára, amellyel egyben nagy kockázatot is vállalt, ők viszont képtelenek voltak megtalálni az ellenszert, és nem tudtak a saját stílusukban futballozni.

„Nehéz napok várnak ránk, de el kell viselnünk”

- mondta Valverde, majd kiemelte, hogy a bajnokságra és spanyol Király Kupára kell összepontosítaniuk a szezon hátralévő részében.

Andrés Iniesta, a katalánok csapatkapitánya azt mondta: a vereség számára azért is fáj különösen, mert valószínűleg ez volt pályafutása utolsó BL-mérkőzése. A 33 éves középpályás a nyáron minden bizonnyal távozik a klubtól, és sajtóhírek szerint Kínában folytatja karrierjét.

Iniesta a római visszavágóról azt mondta: nem számítottak a kiesésre, de rosszul játszottak, és a BL-ben megbűnhődik a sok hibával játszó csapat. Az irányító hozzátette: a rómaiak nem engedték meg nekik, hogy a saját játékukat játsszák, ami a labdabirtoklásra épül, ezért más taktikát kellett volna alkalmazniuk, de ezt nem tették meg.

„A legnagyobb büntetést kaptuk. Nehéz feldolgozni a kiesést, mert nagyon bíztunk a szezonban” – hangsúlyozta Iniesta

A Barcelona elnöke bocsánatot kért a drukkerektől a kiesés miatt.

„A célunk az volt, hogy elődöntőbe jutunk, nagyon sajnálom a világ minden táján lévő szurkolóinkat” – mondta a TV Catalunyának Josep Bartomeu, majd úgy folytatta: rossz szájíz marad benne a római mérkőzés után. Ugyanakkor gratulált a hazai csapatnak, amely – amint azt elismerte – jobban játszott a Barcelonánál.

„A játék minden elemében fölénk nőtt. Világos eredmény született, melyet majd elemezni kell. Mi mindig meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, újabb címeket szeretnénk, ezért is nagy csapás ez a kiesés” – tette hozzá.

Borítókép: Di Francesco, a Roma vezetőedzője eksztázisban a katalánok elleni meccsen

AFP / NurPhoto / Silvia Lore

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában