a drámai visszavágó után

2018.04.12. 09:35

Zidane: Buffon nem ezt érdemelte

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője méltatta Gianluigi Buffont, a Juventus kapusát, akit a hajrában heves reklamálásért kiállítottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján.

GIANLUIGI BUFFON of Juventus argues with referee MICHAEL OLIVER after receiving a red card during the UEFA Champions League, quarter final, 2nd leg football match between Real Madrid CF and Juventus FC on April 11, 2018 at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI

Forrás: AFP/DPPI/AOP PRESS

Fotó: Manuel Blondeau

„Nem ezt érdemelte, de már nem tehetünk semmit. Egyébként pedig ami a végén történt, nem változtat semmit azon, amit róla gondolok. Nagyszerű játékos, akit az egész pályafutása alapján kell megítélnünk. Az is lehet, hogy játszani fog még a Bajnokok Ligájában, és nem ez volt az utolsó mérkőzése a sorozatban” – fogalmazott a francia szakvezető. Hozzátette, bár nem látta pontosan az esetet, azt mondták neki, a játékvezető jogosan ítélt büntetőt.

Zidane nagyon is átérezhette, mit élhetett át az olasz kapus, mivel ő maga piros lappal fejezte be pályafutását a 2006-os világbajnokság döntőjében, melyben a francia csapat tizenegyesekkel alulmaradt – éppen Buffon olasz válogatottjával szemben.

Az olasz hálóőr 117. – és vélhetően utolsó – BL-mérkőzésén először kapott piros lapot.

Michael Oliver a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében – az olaszok 3-0-s vezetésénél, összesítésben 3-3-as állásnál – adott tizenegyest Medhi Benatia megmozdulása miatt, aki hátulról érkezve kísérelte meg szerelni a kapuval szemben álló Lucas Vázquezt.

„Ennek a bírónak nincs szíve. Szemetes zsák van a szíve helyén.

Ha nincs egyéniséged és bátorságod, felülsz a lelátóra a feleségeddel és egy Sprite-tal” – fogalmazta meg karakteres véleményét az olasz Mediaset Premium csatornán a negyvenéves kapus.

Buffon a BeIn Sportsnak is nyilatkozott és elmondta, „nagyon valószínű”, hogy ez volt az utolsó európai kupamérkőzése, majd ugyanazzal a képpel érzékeltette, mit gondol a bíróról.

„Kell egyfajta érzékenység ahhoz, hogy megértsd bizonyos pillanatok fontosságát. Ha ez az érzékenység nincs meg benned, nem érdemled meg, hogy a pályán legyél. Akkor fel kell ülni a lelátóra a szüleid társaságában egy csomag chipsszel és egy kólával. Ilyesmit egyszerűen nem lehet megtenni” – méltatlankodott.

Buffon úgy vélte, „a bíró olyan szabálytalanságot fújt le, amit egyedül csak ő látott”.

Massimiliano Allegri, a torinóiak trénere egyértelműen kapusa mellé állt.

„Emberi reakció volt, meg lehet érteni” – mondta a reklamálásról.

Az olasz hálóőrt felállva tapsolta a hazai közönség, amikor feldúltan levonult a pályáról.

Benatia szerint is hibás ítéletet hozott az angol bíró.

„Abszurd, hogy ez tizenegyes volt.

Egy játékvezető nem ítélhet büntetőt ilyenért a 93. percben” – szögezte le a torinóiak marokkói védője, aki egyúttal visszautalt arra, hogy az elmúlt szezonban a Bayern Münchent sújtották bírói ítéletek kétes szituációkban a Real Madrid ellen. Hangsúlyozta, nem szabálytalankodott Vázquezzel szemben.

„Nem látta, hogy hátulról érkezem. Megpróbáltam megkerülni, hogy ne érjek hozzá, és a bal lábammal elértem a labdát. Azt csinálta, amit kellett, elesett. Nem volt lökés, ha volt is érintkezés, az a combommal történt, a fizikai kontaktus viszont hozzátartozik a futballhoz” – vélekedett.

A megítélt büntetőt Cristiano Ronaldo értékesítette, ezzel a Real Madrid jutott az elődöntőbe.

Bortókép: Buffon és a Juventus-játékosok legszívesebben kifiléznék Michael Oliver játékvezetőt az ítélet után

AFP / DPPI / AOP PRESS / Manuel Blondeau

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában