remények

2018.05.24. 15:41

Neuer és Boateng is ott lehet a világbajnokságon

A címvédő német labdarúgó-válogatott két, sérülésből felépülő kulcsjátékosa, a csapatkapitány Manuel Neuer és a védő Jérome Boateng is egyre jobb állapotba kerül, így akár mindketten ott lehetnek az oroszországi világbajnokságon.

v.re:Manuel NEUER (Torwart FC Bayern Munich),Jerome BOATENG (FC Bayern Munich).Aktion. Trainingsgelaende an der Saebener Strasse, Fussball,am 06.09.2017 | Verwendung weltweit

Forrás: AFP/DPA/SVEN SIMON

Fotó: Frank Hoermann

Joachim Löw szövetségi kapitány a 27 fős bő keret kihirdetésekor még azt mondta, a Bayern München kapusára egyelőre negyedik számú hálóőrként számít, csütörtökön viszont már arról beszélt, hogy a futballista állapotát napról napra figyelemmel kísérik, s amennyiben százszázalékos állapotban lesz, ott lesz Oroszországban.

Boateng esetében is hasonló a helyzet, a világbajnok védő ágyéksérülése után várhatóan jövő héten kezdi el az edzéseket.

A németek jelenleg az olasz Alpokban lévő Eppenben edzőtáboroznak, és egészen a június 5-én sorra kerülő keretszűkítésig ott készülnek. Jövő szombaton Klagenfurtban Ausztriával, hat nappal később Olaszországban Szaúd-Arábiával játszanak felkészülési mérkőzést, a világbajnokságon az F csoportban Svédország, a Koreai Köztársaság és Mexikó lesz az ellenfelük.

Borítókép: AFP / DPA / SVEN SIMON / Frank Hoermann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában