40 évesen is kapuban

2019.03.20. 07:30

A Portónál fejezi be pályafutását Iker Casillas

Iker Casillas egyezségre jutott az FC Porto labdarúgócsapatának vezetőjével arról, hogy 2021-ig meghosszabbítják a szerződését.

AS Roma v FC Porto : UEFA Champions League Round of 16 Iker Casillas of Porto at Olimpico Stadium in Rome, Italy on February 12, 2019. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Matteo Ciambelli

A portugál egyesület honlapja idézi a 38. életévét májusban betöltő spanyol kapust, aki elárulta: a klubelnök Antonio Pinto da Costa az együttműködés egyéves meghosszabbítása helyett azt javasolta neki, maradjon negyvenéves koráig.

„Ha tovább küzdhetek a célokért a csapattársaimmal, akkor semmi ellenvetésem a folytatást illetően, már csak azért sem, mert nagyon hálás vagyok a városnak és a klubnak”

- folytatta Casillas, aki hétfőn este a spanyol televíziónak már elmondta, hogy a héten megtörténik a szerződéshosszabbítás.

„Nyilvánvalóan az FC Portóban fejezem be a pályafutásomat”

- tette hozzá a világ- és Európa-bajnok kapus.

Casillas 2015-ben nevelőegyesületétől, a Real Madridtól igazolt Portugáliába. A spanyol klub színeiben 16 év alatt többek között három Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet, két Spanyol Király Kupát, valamint klubvilágbajnokságot nyert. A Portóval tavaly portugál bajnok lett, jelenleg pedig negyeddöntős a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában