Spanyol Szuperkupa

2020.01.09. 06:58

A Real Madrid jutott elsőként a döntőbe (videó)

A szerdai elődöntőben 3-1-re verték a kupagyőztes Valenciát a szaúd-arábiai Dzsiddában.

Real Madrid's German midfielder Toni Kroos celebrates his goal with Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (R) during the Spanish Super Cup semi final between Valencia and Real Madrid on January 8, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. (Photo by FAYEZ NURELDINE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fayez Nureldine

A fővárosiak Toni Kroos szemfüles góljával szereztek vezetést a 15. percben: a világbajnok német középpályás egy bal oldali szögletet végzett el gyorsan, a Valencia védelmet rendezgető hálóőre, Jaume Domenech pedig az öt és felesről nem ért vissza időben, így a gólvonalról már csak befelé tudta öklözni a kapura csavart labdát. A veszélyesebben játszó Real Madrid még a szünet előtt kétgólosra növelte előnyét, a Valencia utánpótlásában nevelkedett Isco csapott le jól egy kipattanóra a 39. percben.

A második játékrészben is folytatódott a madridi mezőnyfölény, amely a 65. percben érett újabb góllá: Luka Modric cselezett a valenciai 16-oson belül, majd jobb külsővel a hosszú alsó sarokba csavart. A végeredményt a 92. percben Daniel Parejo állította be, aki videóbíró segítségével megítélt büntetőből szépített.

Csütörtökön az FC Barcelona az Atlético Madriddal játszik. A döntőt vasárnap rendezik.

Eredmény, elődöntő:

Real Madrid-Valencia 3-1 (2-0)

Forrás: MTI

Borítókép: Kroos és Ramos öröme a német gólja után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában