nba

2020.02.10. 10:24

Úgy tűnt, soha nem lesz vége a Hawks-Knicks meccsnek

Az Atlanta Hawks kétszeri hosszabbítást követően nyert a vendég New York Knicks ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

A győzelem fő letéteményese Trae Young volt, aki 48 pontjából tizenegyet a második ráadásban szerzett. John Collins 32 ponttal és 16 lepattanóval segítette csapatát. A Knicks négy győzelem után szenvedett ismét vereséget.

 

Két összecsapáson is egyetlen pont döntött: a Boston az Oklahoma City, a Jazz a Houston Rockets otthonában diadalmaskodott. Előbbi mérkőzésen a 27 pontos Kemba Walker a hajrában két kulcsfontosságú triplát is elsüllyesztett a Thunder gyűrűjében, sorozatban hetedik győzelmét szerezve csapatának.

A Jazzben a horvát Bojan Bogdanovic volt a nyerőember: a 30 éves irányító a végső dudaszó pillanatában dobott hárompontost, mellyel nyert a Utah. A hazaiaknál James Harden tripla duplát – három statisztika mutatóban is kétszámjegyű eredményt – ért el (28 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), ám ez és csapattársa, Russell Westbrook 39 pontja is kevésnek bizonyult a texasiak sikeréhez. A Jazzben Jordan Clarkson a kispadról beszállva 30, Donovan Mitchell kezdőként 24 pontig jutott. A Utah negyedik, a Rockets ötödik helyen áll a nyugati főcsoportban.

A Washington otthonában diadalmaskodó Memphis Grizzliesben Ja Morant pályafutása első tripla dupláját jegyezte (27 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), míg a játéknap legnagyobb különbségű győzelmét a Clippers aratta: a Los Angeles-i együttes az előző döntő legértékesebb játékosa, Kawhi Leonard nélkül nyert Clevelandben 41 ponttal.

Eredmények:

Atlanta Hawks-New York Knicks 140-135, kétszeri hosszabbítás után

Oklahoma City Thunder-Boston Celtics 111-112

Philadelphia 76ers-Chicago Bulls 118-111

Washington Wizards-Memphis Grizzlies 99-106

Houston Rockets-Utah Jazz 113-114

Cleveland Cavaliers-Los Angeles Clippers 92-133

Portland Trail Blazers-Miami Heat 115-109

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában