újabb jogi vereség

2020.03.05. 13:37

Elutasították Platini fellebbezését

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságának hét tagja egyhangúlag döntött úgy, hogy elutasítja a beadványt, így érvényben maradt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnökének négyéves eltiltása.

Fotós: AFP

Amennyiben a jelenleg 64 esztendős Platini nyert volna a perben – azaz érvényt adtak volna a fellebbezésének -, úgy jogi elégtételért fordulhatott volna bírósághoz. Így viszont

ez volt az ötödik jogi „veresége”.

A játékosként Európa-bajnok francia szakembert

a nemzetközi szövetség (FIFA) 2015-ben hűtlen kezelés miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, mert 2011-ben kétmillió svájci frankot fogadott el Joseph Blattertől, a FIFA akkori elnökétől.

A FIFA szerint az „indokolatlan” kifizetésnek semmiféle szerződéses alapja nem volt.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) később négy évre csökkentette Platini büntetését, aki így tavaly október óta ismét tevékenykedhet a futballban.

Két hónapja arról írt a sajtó, hogy Platini visszatér a futball világába, és a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezetét (FIFPro) vezető Philippe Piat személyes tanácsadója lesz. A szintén francia Piat és Platini 1972 óta ismerik egymást, előbbi elnöki megbízatása még két évig érvényes. A hírek szerint nem jelölteti magát újra, s francia médiainformációk szerint Platini lehet az utódja.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!