f1

2021.01.13. 16:30

Az Aston Martinnál Vettelben, a Ferrarinál Leclercben bíznak

Az idén gyári csapatként rajthoz álló Aston Martinnál a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel győztes mentalitásában, míg a Ferrarinál az ifjú Charles Leclerc tehetségében bíznak a március végén kezdődő Forma-1-es világbajnoki idényt illetően.

Ferrari's German driver Sebastian Vettel and Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc play with a ball ahead of the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom Circuit in Sochi on September 27, 2020. (Photo by MAXIM SHEMETOV / various sources / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Maxim Shemetov

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a Sky Sportsnak szerdán azt nyilatkozta, ha megfelelő versenyautót tudnak építeni a 23 éves Leclerc-nek, akkor a monacói valódi kihívást jelenthet majd a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton(Mercedes) számára.

„Nagyon tehetséges, és biztos vagyok abban, hogy egy jó autóval valódi kihívója lehet Hamiltonnak”

- mondta Binotto, aki arról is beszélt, Maranellóban nem bánják, hogy korábban nem sikerült egyezségre jutniuk a brit sztárral. A csapatfőnök szerint azért döntöttek más versenyzők mellett, mert azt érezték helyesnek, most pedig Leclerc személyében „fantasztikus” pilótájuk van, akibe a Ferrari, mint cég „sokat fektetett”.

„Carlosszal együtt erősek leszünk, nem hiszem, hogy megbánjuk majd a döntésünket” – utalt Binotto arra, hogy tavaly elköszöntek Vetteltől és a helyére leszerződtették a McLarentől a spanyol Carlos Sainz Juniort.

Az Aston Martin istállót vezető Otmar Szafnauer viszont szerdán éppen arról nyilatkozott, hogy Vettel „győztes mentalitást” visz a tavaly még Racing Point néven versenyző csapathoz, amelynek tagjai „kétségtelenül sokat tanulhatnak a közös út során” a 33 éves némettől.

„Nagyon fontos volt nekünk az ő leigazolása, mert már nagy tapasztalata van abban, hogy hogyan kell segíteni egy Forma-1-es csapatnak futamokat nyerni és a vb-címért küzdeni”

- fogalmazott a csapatfőnök, aki szerint a kanadai Lance Stroll és Vettel kölcsönösen pozitívan hatnak majd egymásra márkatársakként.

„Úgy véljük, hogy Sebastian a legjobbat hozza majd ki Lance-ból, és ez fordítva is működni fog” – mondta Szafnauer.

A Forma-1-es idény március 28-án, Bahreinben kezdődik.

Forrás: MTI

Borítókép: Vettel és Leclerc az előző idényben a Ferrari színeiben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában