baleset

2021.02.12. 17:40

Az állkapcsa bánta Alonsónak a biciklis gázolást

Állkapocstörést szenvedett Fernando Alonso, a Forma-1-es Alpine istálló kétszeres világbajnok versenyzője a csütörtöki közúti balesetben, amikor kerékpáros edzés közben elütötte egy autó.

Toyota's Spanish driver Fernando Alonso reacts after the neutralisation of the race due to strong winds during the Stage 10 of the Dakar 2020 between Haradh and Shubaytah, Saudi Arabia, on January 15, 2020. - Dakar debutant Fernando Alonso, the two-time former Formula One champion, lost more than an hour after double rolling his Toyota, an accident that saw the Spaniard carry on driving with no windscreen. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A francia csapat pénteken közleményben azt írta, a 39 éves spanyol pilótát egy svájci kórházban már meg is műtötték, az orvosok elégedettek az állapotával, ugyanakkor 48 órán keresztül még megfigyelés alatt tartják.

Az Alpine szerint néhány nap nyugalom után Alonso tovább folytathatja az edzéseit és a felkészülést az idei szezonra, visszatérése nincs veszélyben.

A 2005-ös és a 2006-os esztendő F1-es világbajnoka 2018 végén távozott az F1-ből, tavaly indult a Dakar-ralin, de kipróbálta már magát az egyesült államokbeli IndyCar sorozatban is, a legendás 24 órás Le Mans-i viadalt pedig 2018-ban és 2019-ben is megnyerte.

Alonso az idén tér vissza az F1-be, amelynek idénye március 28-án, Bahreinben kezdődik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában