Ország-világ

2021.02.11. 22:52

Biciklizés közben gázolták el Alonsót

Kerékpározás közben szenvedett közúti balesetet Svájcban csütörtökön a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso.

Spain's driver Fernando Alonso looks on after winning on his Toyota TS050 Hybrid LMP1 the 87th edition of the 24 Hours Le Mans endurance race on June 16, 2019, at Le Mans northwestern France. (Photo by Fred TANNEAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fred Tanneau

A 39 éves spanyol versenyző csapata, az Alpine a késő esti közleményében azt írta, Alonso eszméleténél van és jól érzi magát, de péntek reggel további orvosi vizsgálatok várnak rá.

„Az Alpine F1 Team jelenleg nem kíván további kommentárt fűzni az esethez, minden további részlettel kapcsolatban pénteken jelentkezünk” – írta az istálló, amely tavaly még Renault néven versenyzett a Forma-1-ben.

A La Gazzetta dello Sport ugyanakkor úgy tudja, a spanyol pilóta Lugano közelében éppen kerékpáros edzésen vett részt, amikor elgázolta egy autó – teszi hozzá az Origo.

Kórházba vitték, az olasz sportlap arról számolt be, hogy az első vizsgálatok alapján törései lehetnek.

Andrew Benson, a BBC F1-es tudósítója a Twitteren arról írt, hogy Alonsóhoz közeli forrásai szerint a sportolónak állkapocscsont törése lehet és pénteken egy berni klinika specialistái vizsgálják majd meg.

A 2005-ban és 2006-ban világbajnok Alonso 2019 végén távozott az F1-ből, tavaly indult a Dakar-ralin, de kipróbálta már magát az egyesült államokbeli IndyCar sorozatban is, a legendás 24 órás Le Mans-i viadalt pedig 2018-ban és 2019-ben is megnyerte.

A 39 éves spanyol versenyző az idén térne vissza az F1-be, amelynek idénye március 28-án, Bahreinben kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában