dortmund-sevilla

2021.03.10. 10:20

Hát persze, hogy Haalandot dicsérte a Dortmund edzője

Boldogan értékelt és a két gólos Erling Haalandot dicsérte Edin Terzic, a Borussia Dortmund megbízott vezetőedzője, miután csapata a kedd esti 2-2-es döntetlennel kiharcolta a továbbjutást a vendég Sevilla ellen a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.

dpatop - 09 March 2021, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Football: Champions League, Borussia Dortmund - FC Sevilla, knockout round, round of 16, second leg at Signal Iduna Park. Dortmund's Erling Haaland celebrates scoring the goal to make it 2:0. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Bernd Thissen/dpa-Pool/dpa (Photo by BERND THISSEN / dpa-Pool / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / dpa-Pool / dpa Picture-Alliance

Fotó: Bernd Thissen

A német együttes a Spanyolországban elért 3-2-es győzelmet követően kényelmes helyzetből várta a hazai meccsét, melynek 35. percében Haaland révén megszerezte a vezetést. A 20 éves csatár aztán a szünet után előbb videobírós visszanézés után érvénytelenített gólt szerzett, az 54. percben azonban büntetőből másodszor is betalált. A norvég válogatott támadó ezzel hazájának legeredményesebb futballistája lett a BL-ben, megelőzve a most már a Manchester United vezetőedzőjeként dolgozó Ole Gunnar Solksjaert.

Haaland 14 BL-találkozón 20-szor volt eredményes, a mostani idényben tíz meccsen hat gólnál jár.

A Dortmund edzője nem csak a kedd esti teljesítménye miatt emelte ki játékosát, Haaland ugyanis a Sevillában rendezett első összecsapáson is főszereplő volt, ott is két gólt szerzett. A támadó ráadásul sorozatban negyedik tétmérkőzésén tudott duplázni.

„Nagyon boldogok vagyunk, mert az elmúlt években mi nem vehettük biztosra, hogy ott leszünk a legjobb nyolc között” – jelentette ki Terzic, aki „kiemelkedőnek” és „kivételesnek” nevezte norvég csatárának produkcióját. „Most lesz még két BL-mérkőzésünk arra, hogy még több gólt szerezzen”.

Haaland úgy értékelt, hogy „kemény összecsapást” vívtak a Sevillával, őt és társait pedig jó érzéssel tölti el, hogy sikerült kivívniuk a továbbjutást.

A spanyol együttes a második félidőben szépített, majd az utolsó percekben egyenlített is, de harmadszor már nem sikerült betalálnia, a dortmundi védelem megakadályozta ebben.

„Nem lehetünk boldogok az eredmény miatt. Nagyon jól játszottunk, de az az igazság, hogy nem volt szerencsénk” – foglalta össze a történteket a marokkói Jusszef En Nesziri, aki a spanyolok két gólját szerezte.

„Mérgesek vagyunk, mert a négyből három félidőben jobbak voltunk, de nagyon hiányzott, hogy harmadszor is betaláljunk”

- nyilatkozta Julen Lopetegui, a Sevilla vezetőedzője.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában