atp

2021.03.17. 17:00

Kiakadtak a teniszezők a világranglista-rendszeren

A férfi teniszezők világranglistáján nyolcadik Andrej Rubljov csatlakozott Alexander Zverevhez, az ATP-rangsor koronavírus-járvány miatt átdolgozott rendszere ugyanis szerinte sem tükrözi a valós teljesítményt.

A német színekben versenyző Zverev, aki hetedik a ranglistán, korábban abszurdnak nevezte, hogy annak ellenére a sérülés miatt egy évet kihagyó Roger Federer mögött maradt a sorban, hogy ő közben két tornát is megnyert, továbbá döntős volt egy Grand Slamen és egy 1000-es viadalon is.

Orosz játékostársa, Rubljov idén 18 meccséből 16-on győzött, az ATP 500-as tornákat tekintve pedig már 21 megnyert meccsnél jár sorozatban.

„Ha normális rendszerünk lenne, akkor szerintem már én lennék a világ negyedik legjobb játékosa”

- mondta újságíróknak a 23 éves Rubljov.

„Önök hogy gondolják, melyik számomra a jobb, a nyolcadik, vagy a negyedik hely?”

A férfi versenyeket szervező ATP tavaly, a pandémia miatti öt hónapos leállás során befagyasztotta a világranglistát. Amikor tavaly augusztusban újraindult a teniszélet, egy átdolgozott pontszámítási rendszert léptettek életbe, amelyet idén márciusban meghosszabbítottak augusztus 9-ig. A hagyományos, 52 hetet figyelembe vevő számítás csak ezután indul majd újra.

„A mostani rendszerrel számomra sokkal nehezebb elérni a negyedik helyet” – közölte Rubljov.

Az orosz játékos a negyeddöntőbe jutásért küzd a dubaji tornán: ha nyer a 16 között és Fucsovics Márton is továbbjut, ismét a magyar éljátékossal találkozik majd. Másfél hete, Rotterdamban ők vívták a finálét, akkor az orosz 7:6 (7-4), 6:4-re nyert.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában