határozott

2021.03.10. 15:00

Klopp nem lesz a német válogatott kapitánya

Jürgen Klopp határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy ő követné Joachim Löwöt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

PHOTOMONTAGE: Juergen Klopp aspirant to the post of national coach after the EM 2021. Joachim Loew: after the soccer ball EM 2021 he resigns from his post as national coach. coach / federal coach Joachim LOEW (Lvɬ? w, Jogi, GER) Soccer Laenderspiel, European Championship qualification, group C 9th matchday, Germany (GER) - Belarus (BLR) 4: 0, on November 16, 2019 in Borussia Monchengladbach / Germany . vǬ | usage worldwide (Photo by Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / Sven Simon / dpa Picture-Alliance

Fotó: Anke Waelischmiller

Kedden jelentették be, hogy a Nationalelfet 2006 óta irányító 61 éves szakember a nyári Európa-bajnokság után távozik, s több szakértő is úgy véli, az FC Liverpollal jelenleg válságban lévő honfitársa lenne az ideális megoldás az utódlás kérdésére.

„Természetesen már az megtisztelő, hogy felmerül a nevem a poszttal kapcsolatban” – mondta az angol bajnokcsapatot irányító Klopp.

„De nem! Mert van egy élő szerződésem, és ha ki is dobnak Liverpoolból és lejár itt az időm, akkor is először néhány év szünet következik.”

Ahogy fogalmazott, ez egyszerűen nem így működik, tehát a válasza: nem.

Azzal kapcsolatban, hogy jó-e Löw időzítése az Eb utáni távozással, Klopp azt mondta: szerinte ez rendben van.

„És az is jó, hogy ezt már három hónappal korábban mindenki tudja. Így a szövetségnek van ideje átgondolni a kérdést”

- tette hozzá az 53 éves szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában