nationalelf

2021.03.09. 18:00

Löw az Eb után elhagyja a német válogatottat

A tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság után nem folytatja munkáját a német válogatottnál Joachim Löw szövetségi kapitány.

(FILES) This file photo taken on October 13, 2020 shows Germany's national football team head coach Joachim Loew giving an interview prior to the UEFA Nations League football match Germany v Switzerland in Cologne, western Germany. - Germany's World Cup-winning head coach Joachim Loew will step down after the European championships this July, the German FA confirmed on March 9, 2021. (Photo by Ina Fassbender / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ina Fassbender

A német szövetség (DFB) kedden jelentette be: a 61 éves szakember maga kérte, hogy a 2022-es világbajnokság végéig szóló szerződéséből mentsék fel a kontinensviadal után.

„Teljes mértékben tudatos döntést hoztam, tele büszkeséggel és hálával, ugyanakkor nagyon motivált vagyok az Eb-szerepléssel kapcsolatban”

- jelentette ki a DFB közleményében Löw, aki 2006 óta irányítja kapitányként a Nationalelfet, mellyel 2014-ben világbajnok, 2010-ben pedig vb-bronzérmes lett. A szakvezető 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, 2017-ben pedig a Konföderációs Kupán diadalmaskodott a német együttessel.

„Lehetőségem volt csaknem 17 éven keresztül az ország legjobb labdarúgóival együtt dolgozni és segíteni őket a fejlődésükben. Voltak nagy sikereink és fájó vereségeink is, de mindenek felett számtalan csodálatos, varázslatos közös pillanatunk – és itt nem csak a 2014-es brazíliai vb-győzelemre gondolok”

- idézte a közlemény Löwöt.

A szakembert november 30-án erősítette meg tisztségében a DFB, akkor azt közölték, hogy az Európa-bajnokság végéig biztosan ő irányítja a válogatottat. Löw jövője azután vált kérdésessé, hogy a Nationalelf november 17-én 6-0-ra kikapott a spanyol csapat vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A németek a 2018-as vb-n címvédőként már a csoportjukból sem jutottak tovább.

Fritz Keller, a DFB elnöke most azt mondta, nagyon tiszteli a szövetségi kapitányt a döntésének meghozatala miatt.

„Ő az egyik legnagyobb edző a labdarúgásban, a német futballban pedig olyan nyomokat hagyott, amilyeneket csak nagyon kevesek”

- jelentette ki Keller.

Löw eddig rekordot jelentő, 189 mérkőzésen irányította a német válogatottat, és az Eb végéig akár a 200 összecsapásig is eljuthat kapitányként.

A német válogatott a nyári Eb-n a világbajnok franciákkal, a címvédő portugálokkal, valamint a társrendező magyarokkal szerepel azonos csoportban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában