dícséret

2021.03.27. 15:21

Xavi Hernández szerint Joachim Löw remek edzője lenne a Barcelonának

Xavi Hernández, az FC Barcelona korábbi kiváló labdarúgója szerint a német válogatott szövetségi kapitányi posztjáról idén nyáron távozó Joachim Löw remek edzője lenne a katalán klubcsapatnak.

24 March 2021, North Rhine-Westphalia, Duisburg: Soccer: National team, final training National team before the World Cup qualifier against Iceland. German coach Joachim Löw holds the ball on his index finger. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Federico Gambarini

A katari al-Szadd SC 41 éves edzője indoklásként elmondta, hogy a spanyol válogatott és a Barcelona futballfilozófiájára emlékezteti az, amit a német szakvezető a játékról gondol.

Hozzátette, Löw a felfogása mellett a személyisége miatt is tökéletes választás lehetne a katalánok számára.

Xavi szerint a kapitány jelentős befolyással volt a német futballra, amelyben komoly változtatásokat hajtott végre az elmúlt 15 évben.

Joachim Löw március 9-én jelentette be, hogy a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság után nem folytatja munkáját a német válogatottnál. Már akkor hozzátette, utána szeretne egy kis szünetet tartani, de közben elkezd majd spanyolul tanulni. A német edző hangsúlyozta, később biztosan keres majd új munkát, mert még mindig tele van energiával és tervekkel.

A legjobb spanyol csapatok játékstílusa már régóta lenyűgözi Löwöt, aki többször is elismerően nyilatkozott a dinamikus támadójátékról és a taktikai újításokról. Xavi Hernández ezért is gondolja úgy, hogy a 61 éves trénerrel jól járna a Barcelona.

„Mindig látványos támadófutballra vágyott, a németek ennek köszönhetik, hogy megnyerték a világbajnokságot” – mondta Xavi, aki 767 mérkőzést játszott a katalánok színeiben, a többi között négyszeres Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát, edzőként pedig már öt trófeát nyert katari csapatával.

Rajta kívül a spanyol válogatott és a Real Madrid korábbi szakvezetője, Vicente del Bosque is dicsérte Löwöt.

„Az egyik legkiválóbb edző, aki soha nem áll le, mindig azon gondolkozik, min lehetne javítani, mindig új ötletei vannak”

- vélekedett.

Joachim Löw 2006 óta irányítja szövetségi kapitányként a német válogatottat, amellyel 2014-ben világbajnok, 2010-ben pedig vb-bronzérmes lett. A szakvezető 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, 2017-ben pedig a Konföderációs Kupán diadalmaskodott hazája nemzeti együttesével, amely azonban a 2018-as világbajnokságon címvédőként a csoportkörből sem jutott tovább.

Forrás: MTI

Borítókép: Joachim Löw

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában