nba

2021.04.03. 14:40

Ötvenezer dolláros büntetést kell fizetnie Kevin Durantnak

Kevin Durant, a Brooklyn Nets kosárlabdacsapat sztárja 50 ezer dolláros (15,4 millió forintos) büntetést köteles fizetni interneten tett sértő megjegyzése miatt.

NBA star Kevin Durant of Golden State Warriors attends a fan meeting during his China tour in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 6 July 2018. (Photo by Liu jialiang / Imaginechina / Imaginechina via AFP)

Forrás: AFP / Imaginechina

Fotó: Liu Jialiang

A liga közleménye szerint a 32 éves játékos „a közösségi médiában goromba és sértő” megjegyzést tett Michael Rapoport színésszel folytatott eszmecseréje során.

Rapoport a hét elején hozta nyilvánosságra Durant üzeneteit, amelyekben

a kosaras fenyegető nyelvezet, valamint homofób és nőgyűlölő rágalmakat használt, miután ő egy interjúban bírálta a játékos viselkedését.

A jelenleg combsérülés miatt harcképtelen Durant elnézést kért az általa használt nyelvezetért, míg Steve Nash, a Nets edzője elmondta, hogy beszélt játékosával a történtekről, aminek kapcsán megbánást tanúsított és bocsánatot kért.

Durant kétszeres NBA-bajnok (2017, 2018), abban a két esztendőben őt választották a döntő legjobbjának (MVP). A 11-szeres All Star-játékos négyszer volt a liga gólkirálya, 2014-ben pedig a szezon legjobbja. Durant az amerikai válogatottal kétszeres olimpiai aranyérmes (2012, 2016) és egyszeres világbajnok (2010).

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában