legenda

2021.05.16. 11:32

Hivatalosan is beiktatták Kobe Bryantet a Hírességek Csarnokába

Vanessa Bryant, a kosaras özvegye a beiktatási ceremónián azt mondta, azt kívánja, bárcsak egykori férje is ott lehetne az ünnepségen.

Helicopter crash: Kobe BRYANT is dead.

Forrás: DPA/AFP

Fotó: Anke Fleig/ SVEN SIMON

Szombat este hivatalosan is beiktatták a kosárlabda Hírességek Csarnokába Kobe Bryantet, a Los Angeles Lakers tavaly januárban, helikopterbalesetben elhunyt legendáját.

Az ötszörös bajnok, 18-szoros All Star-válogatott játékost korábbi nagy riválisaival, Tim Duncannel és Kevin Garnettel együtt választották be még tavaly a sportág halhatatlanjai közé.

Vanessa Bryant, a kosaras özvegye a beiktatási ceremónián azt mondta, azt kívánja, bárcsak egykori férje is ott lehetne az ünnepségen.

„Ha ő itt lenne, hosszú névsort olvasna fel mindazokról, akik segítették és inspirálták őt pályafutása során. Családtagok, barátok, mentorok, csapattársak, ellenfelek szerepelnének a listán, amelyről én senkit nem szeretnék kihagyni, így csak azt mondom, mindenkinek köszönöm” – fogalmazott Kobe Bryant özvegye, hozzátéve, nem tudja néhai férje mit mondott volna, mert soha nem írta meg előre a beszédeit.

„Abban azonban biztos vagyok, köszönetet mondott volna mindenkinek, aki hozzásegítette ahhoz, hogy ide jusson, illetve azoknak is, akik kételkedtek benne” – mondta Vanessa Bryant, akit a kosaras tavalyi búcsúztatóján beszédet mondó, hatszoros bajnok Michael Jordan vezetett a színpadra.

A többi beiktatott játékos közül Duncan – akárcsak Bryant – ötszörös NBA-bajnok, sorozatban 19 idényen át szerepelt a rájátszásban csapatával, a San Antonio Spursszel, az All Star-gálára 15 alkalommal választották be. A döntő legértékesebb játékosa háromszor, az alapszakaszé kétszer volt.

Kevin Garnett egyszeres bajnok, egyszeres alapszakasz-MVP, az All Star-csapatban 15 alkalommal szerepelhetett, az Év legjobb védőötösébe 12-szer került be.

Mellettük további hat játékos, edző és sportszakember került be a Hírességek Csarnokába. Az ünnepséget eredetileg tavaly rendezték volna, ám a koronavírus-járvány miatt idénre halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában