Német Kupa

2021.08.07. 20:56

Szoboszlai első lipcsei tétmeccsén megszerezte első gólját

A csapat kapuját az ugyancsak magyar válogatott Gulácsi Péter őrizte.

07 August 2021, Baden-Wuerttemberg, Sandhausen: Football: DFB Cup, SV Sandhausen - RB Leipzig, 1st round, Hardtwaldstadion. Leipzig's goal scorer Dominik Szoboszlai (centre) celebrates with team colleagues after scoring the 0:4 goal. (IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series). Photo: Uwe Anspach/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series.

Forrás: AFP/DPA

Fotó: UWE ANSPACH

Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is góllal járult hozzá az RB Leipzig 4-0-s győzelméhez a másodosztályú SV Sandhausen otthonában a labdarúgó Német Kupa első fordulójában, szombat délután.

A lipcsei klub honlapja szerint a csapat kapuját az ugyancsak magyar válogatott Gulácsi Péter őrizte. Hozzá hasonlóan a védő Orbán is végigjátszotta a mérkőzést, amelynek 19. percében egy szabadrúgás után fejjel volt eredményes. Szoboszlai a 78. percben lépett pályára, és három perccel később az öt és feles sarkáról a hálóba passzolt, ezzel ő állította be a végeredményt.

A decemberben igazolt támadójátékosnak makacs szeméremcsont-gyulladása miatt az egész tavaszi szezont, valamint a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia. Az RB Leipzigben július 17-én mutatkozott be a holland AZ Alkmaar elleni felkészülési találkozón, vagyis a szombati kupameccs volt az első tétmérkőzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában