nem tudták megmenteni

2021.09.03. 14:33

Belehalt egy 18 éves mexikói bokszolónő a K.O.-ba

Öt nappal azután, hogy kiütéses vereséget szenvedett, mindössze 18 évesen elhunyt Jeanette Zacarias Zapata mexikói ökölvívó.

A közép-amerikai tehetség szombaton Montrealban lépett ringbe Marie-Pier Houle ellen, aki a negyedik menet hajrájában beszorította őt a sarokba és számos ütéssel tisztán eltalálta, az utolsó horgot követően a szakasz végét jelző gongszó után Zapata már láthatóan alig állt a lábán, és nem is bírt elmenni a sarkáig. Edzője, aki egyben a párja is, Jovanni Martinez azonnal a segítségére sietett és lefektette a földre, majd a helyi orvosok ellátták, ezek után kórházba szállították.

A montreali gála főszervezője vasárnap közölte, hogy a bokszolót mesterséges kómában tartják, hogy a teste és az agya pihenni tudjon, de a következő 2-5 nap kritikus lesz számára. Zapatát végül nem tudták megmenteni, szervezete öt nap után feladta a küzdelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában