bl-nyilatkozatok

2021.09.16. 10:20

Guardiola: a Leipzig csapata jó üzenet a futballnak

Nem sikerült a bemutatkozása a Paris Saint-Germain újonnan alakult álom csatársorának, miután a gárda szerda este csak 1-1-es döntetlen ért el a belga Bruges otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A Manchester City trénere a lipcsei alakulatot dicsérte.

Manchester City's Dutch defender Nathan Ake (2nd L) sees his header go into the goal to score the opening goal past RB Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi (C) during the UEFA Champions League 1st round Group A football match between Manchester City and RB Leipzig at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 15, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A párizsi együttesnél első alkalommal lépett pályára kezdőként a hatszoros aranylabdás argentin Lionel Messi, a brazil Neymar, valamint a világbajnok francia Kylian Mbappé, azonban egyikük sem tudott a kapuba találni.

„Még sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy kialakítsuk köztük a megfelelő összhangot”

- nyilatkozta Mauricio Pochettino vezetőedző, aki hozzátette, csapatának összességében sem volt jó estéje, de nyugodtnak kell maradniuk, és hamarosan jobbra fordulnak a dolgok.

Messinek ez volt a 150. mérkőzése a Bajnokok Ligájában, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo (177-177) és Xavi Hernández (151) után ő a negyedik játékos, aki elérte ezt a számot.

A játéknap leggólgazdagabb összecsapásán a Manchester City 6-3-ra kiütötte a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a kezdőben felálló, Szoboszlai Dominikot a 60. perctől csereként foglalkoztató RB Leipziget.

„A Leipzig egy fiatal, agresszív, erős, fantasztikus csapat. Ez az együttes egy jó üzenet a futballnak. Ma este a mi játékosaink képességei jobban kijöttek, és ezért nyertünk”

- dicsérte a német csapatot Josep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője.

A vendégeknél Christopher Nkunku mesterhármast szerzett, ezzel ő lett a negyedik olyan futballista a BL-ben, aki egy meccsen háromszor volt eredményes, de csapata kikapott.

„Minden hibánkat megbüntették, és sajnos sokat rontottunk. Tisztában voltunk a Manchester City erősségeivel, de sokkal jobban kell koncentrálnunk” – mondta a támadó.

Látványos mérkőzést játszott egymással a 2005-ös és a 2007-es finálé két résztvevője, a Liverpool és az AC Milan, ahol előbb az olaszok, majd a házigazda angolok fordítottak, és nyerték meg a találkozót 3-2-re.

Jürgen Klopp, a Vörösök vezetőedzője elmondta, kiválóan kezdték a mérkőzést, de a vendégek néhány apró figyelmetlenséget a félidő hajrájában megbüntettek. A német szakember megjegyezte,

a félidőben egyetlen fotóval meg tudták mutatni a futballistáknak, hol van a hiba a játékban, és sikerült is rendezni a sorokat, így meg tudták fordítani a mérkőzést.

A játéknap legjobb egyéni teljesítményét Sebastian Haller, az Ajax csatára nyújtotta, aki négy gólt szerzett a Sporting Lisboa otthonában. Ezzel ő lett a második játékos, aki első BL-találkozóján négyszer volt eredményes, eddig ez csak a holland legenda Marco van Bastennek sikerült 1992-ben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában