Európa-liga

2021.10.19. 07:15

Szórakoztató meccsre számít a Celtic edzője

Ange Postecoglou vezetőedző szórakoztató, több gólt hozó mérkőzésre számít kedden, amikor csapata, a Celtic a Ferencvárossal találkozik a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, Glasgow-ban.

A népligeti egyesület honlapjának beszámolója szerint a görög születésű, de ausztrál állampolgársággal is rendelkező tréner a találkozót megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, együttesének nyernie kell ahhoz, hogy maradjon továbbjutási esélye, de ez a magyarokra is igaz.

„Pikáns meccsre számíthatunk. Mindkét csapatnak támadnia kell, emiatt kinyílhat majd a pálya, több gólra van kilátás. Agresszív Fradira számítok agresszív játékkal, szórakoztató meccs alakulhat ki”

- közölte Postecoglou.

A szakember elmondta, több mérkőzését, így a Zalaegerszeg elleni szombati vesztes találkozóját is látta a Ferencvárosnak, ezért tisztában van vele, hogy az FTC a hétvégi meccsen több kulcsjátékosát is pihentette.

„Tudjuk, hogy riválisunk szombaton csalódást keltő eredményt ért el, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennek ellenére egy nagyon jó csapatról van szó. Tavaly már találkozott egymással a Celtic és az FTC, ezúttal is erős meccsre számítok” – fogalmazott a szakvezető.

A Celtic csapatkapitánya, Callum McGregor elmondta, a Ferencváros erős, jól szervezett csapat, amelynek hozzájuk hasonlóan nyernie kell, éppen ezért lendületes mérkőzést vár.

„A tavalyi, 2-1-es FTC-győzelemmel végződött BL-selejtezőből már nem lehet kiindulni, sok változás történt azóta mindkét csapatnál, emellett mások lesznek a körülmények is, ezúttal szurkolók előtt játszhatunk.

Nagyon várjuk a meccset, tudjuk a dolgunkat. Mindig van rajtunk nyomás, így nem éljük meg teherként, hogy egyelőre pont nélkül állunk. Támadni fogunk kedden, de erre számítunk a Ferencvárostól is.

A lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, hiszen csak a tökéletessel tudjuk majd kivívni a jó eredményt” – mondta a 28 éves középpályás.

A mérkőzés közép-európai idő szerint kedden 16.30 órakor kezdődik a Celtic Parkban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában