nhl

2021.10.13. 09:01

Vereséggel mutatkozott be a Seattle Kraken

Háromgólos hátrányból felállt, ám 4-3-ra kikapott története első tétmérkőzésén a Seattle Kraken az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2021/22-es szezonjának nyitónapján.

A Kraken a liga második legfiatalabb együttesének, a a ligához négy éve csatlakozott Vegas Golden Knightsnak a vendége volt kedden, s nem kezdte jól debütáló találkozóját, ugyanis

a második harmad hetedik percében már háromgólos hátrányban volt.

A második szakasz közepén aztán két gyors góllal felzárkózott, a záró harmadban pedig egyenlíteni tudott, de Chandler Stephenson találatára már nem volt válasza, így pont nélkül zárt. A Seattle történetének első alapszakaszgólját Ryan Donato lőtte.

A nyitónap másik mérkőzésén a két legnagyobb sztárját, Sidney Crosbyt és Jevgenyij Malkint nélkülöző Pittsburgh Penguins meglepően simán, négy góllal verte a címvédő Tampa Bay Lightningot,

mely az 55. percig nem tudott betalálni a vendégek kapujába. A meccs utolsó nyolc és fél perce igazi tűzijátékot hozott annak köszönhetően, hogy a Pingvinek harmadik találata után a floridaiak lehozták a kapusukat. Ebben a szituációban a Lightning ugyan kétszer is közelebb zárkózott riválisához, de a Pittsburgh végül háromszor is eredményes volt az üres kapuba.

Eredmények:

Vegas Golden Knights-Seattle Kraken 4-3

Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 2-6

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában