Peking 2022

2022.02.08. 08:25

Gyulay Zsolt: nehéz volt megélni a short track döntőt

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint nehéz volt megélni hétfőn a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres döntőjét, amelyben ugyan Liu Shaoang bronzérmes lett, ám a célon elsőként áthaladó testvérét, Liu Shaolin Sándort sárga lappal kizárták, így a teljes mezőny végére sorolták.

A MOB elnöke kedden az MTI-nek elmondta, felemás érzések kavarognak benne egy nappal a történtek után is.

„Rossz volt megélni a döntőt. Látjuk, milyen a bíráskodás. Short trackben a legtöbbször nincs vége a futamnak akkor, amikor célba érkeznek a versenyzők. A befutási sorrend nem végleges, és sajnos most sem volt az. Azt látni lehetett, hogy a kínai versenyzők összedolgoznak”

– jegyezte meg Gyulay.

A sportvezető kiemelte: a magyar short track így is fantasztikusan teljesít.

„Jászapáti Petra 500 méteren elért hetedik helye is kiváló. A fiúk pedig az egész mezőnyben jól mozognak, erősek”

– tette hozzá a MOB elnöke.

A hétfő a történtek ellenére is fontos nap a magyar olimpiai mozgalom számára, hiszen Liu Shaoang lett az első magyar egyéni téli olimpiai érmes, egyúttal ez az első téli olimpia, amikor egynél több érmet viszünk haza.

Borítókép: Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség előtti napon a Fővárosi Fedett Stadionban, 2022. február 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában