Forma-1

2022.04.08. 13:40

Verstappen és Hamilton is örömmel venné az Audi és a Porsche csatlakozását

A világbajnoki címvédő Max Verstappen és a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton is pozitívan nyilatkozott arról, hogy a közeljövőben az Audi és a Porsche is beszállna a Forma-1-es versenysorozatba.

A Volkswagen konszern tulajdonában álló két márka lehetséges F1-es belépéséről a múlt héten többször is írt a nemzetközi sajtó, a VW pedig csütörtökön jelentette be, hogy tovább dolgoznak az Audi és a Porsche szerepvállalásán, amely a tervek szerint 2026-ban következhet be.

Sajtóinformációk szerint az Audi a McLarenhez, a Porsche pedig a Red Bullhoz csatlakozva lépne be az autósport elitkategóriájába.

Izgalmas és fontos hírek ezek a Forma-1 számára

– kommentálta az információkat Verstappen, akinek egészen 2028-ig érvényes a szerződése a Red Bullnál.

Van itt tíz nagyszerű istálló, de ha ilyen nagy márkák csatlakoznak, az mindig pozitív, úgyhogy kíváncsian várom, mit hoz a jövő.

A 2013 óta a Mercedesnél versenyző Hamilton azt mondta, jóval korábban értesült már az Audi és a Porsche F1-es terveiről.

Szerintem nagyszerű, ha új gyártók lépnek be a sportágba, különösen úgy, hogy most is látható, több istállóban megvan a potenciál, hogy topcsapat legyen belőle

– nyilatkozta a 37 éves versenyző.

A Volkswagen eddig még nem szerepelt a Forma-1-ben, de a Red Bull-csapattal már dolgozott együtt, mindenekelőtt a rali-világbajnokságon. Novemberben egy bennfentes annyit árult el: a Volkswagen szerepvállalása elsősorban azon múlik, hogy a Forma-1 teljesíti-e azt a tervét, mely szerint 2026-ra áttér a szintetikus üzemanyagok használatára.

Az érintett csapatok közül a McLaren partnere jelenleg a Mercedes, míg a Red Bull a Honda erőforrását használja.

 

Borítókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának otthont adó melbourne-i pályára 2022. április 7-én. Fotó: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Címkék#Forma-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában