Visszatérés

2022.06.23. 10:15

Három év után újra füves pályán játszott Nadal

A világranglistán negyedik spanyol teniszező szerdán, a londoni Hurlingham Clubban győzte le a svájci Stan Wawrinkát.

Nadal a 6:2, 6:3-ra megnyert találkozót követően emlékeztetett: 2019 óta nem játszott füves pályán, előbb a világjárvány, tavaly pedig sérülése akadályozta meg a részvételben.
Egyre idősebb vagyok, már nem is tudok olyan sok meccset játszani. Számomra tökéletes, ha itt pályára lépek néhány felkészülési meccsen a wimbledoni rajt előtt, mert így játékba lendülhetek – nyilatkozta a 36 éves klasszis.

Nadal legutóbb a 2019-es wimbledoni torna elődöntőjében játszott füvön, akkor a svájci Roger Federerrel szemben maradt alul. A spanyol játékos idén pályafutása során először nyerte meg egymást követően az év első, valamint második Grand Slam-versenyét, az Australian Opent és a Roland Garrost. Wimbledoni végső sikerével – ahol hétfőn kezdődik meg a küzdelem a főtáblán – egy lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy egy esztendőben övé legyen mind a négy GS-trófea. Ez a férfiaknál legutóbb az ausztrál Rod Lavernek sikerült 1969-ben. Nadal 22 GS-címe a férfiaknál rekordot jelent.

 A spanyol játékos az elmúlt időszakban lábsérüléssel bajlódott, május végén, június elején Párizsban minden meccsén fájdalomcsillapító injekciót kapott a pályára lépése előtt. A Roland Garroson aratott győzelmét követően rádiófrekvenciás kezelésen vett részt. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a fájdalom enyhébb lett.

A legyőzött, háromszoros GS-bajnok Wawrinka, akinek csak a wimbledoni trófea hiányzik a gyűjteményéből, úgy nyilatkozott: nem tudja, miként érzi magát Nadal, de ő egy teljesen normális állapotban lévő ellenfelet látott magával szemben.

Azt mondta, hogy már jobban érzi magát, és ha képes lesz elindulni, akkor késznek érzi magát arra, hogy a legjobb teljesítményét nyújtsa és megnyerje a tornát – mondta.

A világranglistán harmadik szerb Novak Djokovic,  aki a legutóbbi három, 2018-as, 2019-es és 2021-es wimbledoni tornát megnyerte, ugyancsak a londoni Hurlingham Clubban játszott szerdán, és 6:2, 6:1-re legyőzte a kanadai Felix Auger-Aliassime-t (9.).

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: Adrian DENNIS / AFP) 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában