Európai Játékok

2022.09.15. 16:10

A torna kikerült az Európai Játékok programjából

A torna összes szakága kikerült a jövő évi lengyelországi Európa Játékok programjából, mert nem találtak megfelelő helyszínt a versenyek lebonyolításához.

Székely Zója talajgyakorlata a nõi torna egyéni összetett verseny a II. Európa Játékokon a Minszk Arénában 2019. június 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az Európai Torna Szövetség (EG) csütörtöki közleménye szerint 

a június 21. és július 2. között Krakkóban és a Malopolska régióban sorra kerülő 3. Európa Játékok programjában azért nem szerepel a torna, mert nem találtak megfelelő helyszínt a versenyek lebonyolításához.

Farid Gayibov, az EG elnöke emlékeztetett, hogy 2015-ben Bakuban, majd 2019-ben Minszkben is hat szakáguk képviseltette magát a multisport eseményen.

Mindannyian tudjuk, hogy a torna egy nagyon változatos sportág, és az egyik legnépszerűbb az olimpiai sportágak közül. Reméljük, az Európai Olimpiai Bizottság és a leendő házigazdák fontolóra veszik a torna visszavételét az Európa Játékok programjába

 – nyilatkozta.

A torna Európa-bajnokságra így április 11. és 16. között Antalyában kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában