Hosszú távú örökség

2022.09.22. 13:51

Djokovic: Federer az egyetemes sport egyik legnagyobbja

A szerbek 21-szeres Grand Slam-győztes játékosa a londoni Laver Kupát megelőzően úgy fogalmazott, a 41 éves Federer örökre nyomot hagyott a sportágban.

A szerb Novak Djokovic és a svájci Roger Federer a Center Court centenáriumi ünnepségén Londonban 2022. július 3-án

Forrás: The Yomiuri Shimbun/AFP

Fotó: Takuya Matsumoto

Novak Djokovic korábbi tenisz-világelső az egyetemes sport egyik legnagyobb alakjának nevezte az utolsó mérkőzését pénteken játszó Roger Federert.

A szerbek 21-szeres Grand Slam-győztes játékosa a londoni Laver Kupát megelőzően - melyen svájci riválisával egy csapatban szerepel - úgy fogalmazott, a 41 éves Federer örökre nyomot hagyott a sportágban.

A játékra gyakorolt hatása hatalmas, az a könnyedség, elegancia, amivel játszott, tökéletes látványt nyújtott minden néző és edző számára - fogalmazott Djokovic.

A szerbek klasszisa szerint Federer öröksége óriási és hosszú távú.

"Sem én, sem Andy nem tudtuk, hogy ez lesz az utolsó fellépése, így azonban még nagyobb rangot kapott ez az esemény, mivel ő az egyetemes sport valaha volt egyik legnagyobbja" - utalt arra Djokovic, hogy Federer, valamint a 22 GS-trófeával rekorder spanyol Rafael Nadal mellett a háromszoros GS-bajnok Andy Murray is ott lesz az európai csapatban a Laver Kupán. A 2019-es ausztrál nyílt bajnokság óta ez az első alkalom, hogy a "nagy négyesnek" hívott korábbi világelsők ugyanazon a viadalon vesznek részt.

"A pályán és azon kívüli népszerűsége önmagáért beszél. Örülök, hogy most több alkalmunk van a közös időtöltésre a pályán kívül: a családjainkkal együtt jókat vacsorázunk, beszélgetünk a teniszről, a sportról és az életről is" - mondta Djokovic.

A 20 Grand Slam-tornagyőzelmet számláló Federer múlt csütörtökön jelentette be, hogy térdsérülése és műtétei miatt a péntektől vasárnapi tartó Laver Kupa után felhagy az élsporttal. A svájci klasszis pénteken egy párosmérkőzéssel búcsúzik rajongóitól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában