Nem egyszerű

2023.01.06. 17:48

Ronaldo angliai eltiltása miatt még nem mutatkozott be új csapatában

Angliában kapott korábbi büntetése miatt nem mutatkozhatott be új csapatában, az al-Nasszrban a szaúd-arábiai labdarúgó élvonalba egy hete igazolt Cristiano Ronaldo.

Forrás: Shutterstock

Az ötszörös aranylabdás portugál támadót november végén két mérkőzésről tiltotta el az angol szövetség (FA) egy áprilisi eset kapcsán, amikor - még a Manchester United futballistájaként - az Everton otthonában rendezett összecsapást követően kiverte a telefont egy szurkoló kezéből. 

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata értelmében amennyiben egy másik szövetség korábban legfeljebb négy meccsig terjedő eltiltást szab ki egy játékosra, úgy az új szövetség, amely alá tartozik, köteles érvényesíteni a szankciót. 

A 37 esztendős Európa-bajnok Ronaldo így az al-Taee elleni pénteki bajnokin még nem mutatkozhatott be új állomáshelyén, ahol kedden mutatták be. A találkozót eredetileg csütörtökön délután játszották volna, ám 24 órával elhalasztották, miután a heves esőzés és más időjárási körülmények miatt a 25 ezer fő befogadására alkalmas rijádi Mrsool Park elektromos hálózata nem működött rendeltetésszerűen. 

Ronaldo bemutatkozására várhatóan két hét múlva, az eltiltás lejártát követően kerülhet sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában