nézők előtt

2021.04.20. 12:46

A NOB elnöke szerint a labdarúgó Eb-nek pozitív hatása lehet az olimpiára

Thomas Bach szerint egy sikeres Eb-rendezés az olimpia szervezőit is megerősítheti a koronavírus-járvány elleni harcban.

Thomas Bach reméli, hogy az idei labdarúgó Európa-bajnokság – amelynek egyik társházigazdája Budapest – pozitív hatással lesz a tavalyról ugyancsak idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra is.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint egy sikeres Eb-rendezés az olimpia szervezőit is megerősítheti a koronavírus-járvány elleni harcban.

„A futball lesz az első fény az alagút végén emberek milliói számára” – nyilatkozott Bach, aki részt vesz az UEFA montreaux-i kongresszusán.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban – rendezik. Az UEFA azt szeretné, ha minden helyszínen legalább korlátozott létszámban jelen lehetnének szurkolók, egyedül Budapest vállalta a teltházas rendezést.

A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában