Öttusa Eb

2017.07.22. 20:12

Ezüstérmes Kovács Sarolta és a női csapat

Ezüstérmet nyert Kovács Sarolta egyéniben, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban szombaton a minszki öttusa Európa-bajnokságon.

A tavaly világbajnok Kovács az úszásban a második legjobb időt érte el, vívásban húsz ellenfelét legyőzte és tizenöttől kapott ki, a lovaspályán egyet hibázott, a kombinált számban jól lőtt és futott, így másodikként ért a célba a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko mögött. A bronzérem a török Ilke Ozyukselnek jutott.

Földházi 13., Alekszejev 15., a negyedik döntős magyar, Zs. Tóth Anna pedig 23. lett.

Csapatban az olaszok előzték meg a magyarokat, míg a dobogó harmadik fokára a fehéroroszok állhattak fel.

„Ha valaki rápillant a részeredményekre, akkor azt mondhatja, hogy mindegyik szám jól sikerült, de azért nem volt teljesen zökkenőmentes. A vívás első felében izgultam, görcsös voltam, 6/12-vel kezdtem, szerencsére aztán sikerült felpörögni és a második szakaszt 14/3-mal fejeztem be” – mondta az MTI-nek Kovács Sarolta, hozzátéve, hogy a további három számmal elégedett volt. Jól úszott, a lovaspályán ugyan rögtön az első akadályt leverte a lova, mert megijedt a zászlólengetőtől, de utána hibátlant ment, a kombinált szám első három lövészetében nem rontott, és a futás is nagyon jól sikerült neki.

„Negyedikként indultam, így annak külön örülök, hogy ezúttal nem hátrafelé indultam el, hanem még javítani is tudtam. Végre egyéniben is felállhattam a dobogóra Európa-bajnokságon, ami korábban nem sikerült”

- folytatta Kovács.

Kállai Ákos szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy az ezüstérmes csapat tagjai valamennyien „hoztak magukkal valamit” erre az Eb-re: Kovács Sarolta azt, hogy tavaly világbajnok volt, Alekszejev Tamara, hogy nemrég győzött a világkupadöntőn, Földházi Zsófia pedig azt, hogy az olimpia óta nem versenyzett nemzetközi mezőnyben.

„Mindannyian bizonyítani akartak, és ez nyomasztotta őket, legalábbis én így éreztem”

- mondta a szövetségi kapitány, ugyanakkor hangsúlyozta: az olaszok szombaton annyira jók voltak, hogy ha egyikük gyengébben szerepel, akkor is nyertek volna, mivel mind a négyen a mezőny első harmadában fejezték be a versenyt.

Vasárnap a férfiak döntőjét rendezik.

Címkék#öttusa Eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában