szörnyű emlék

2021.09.22. 17:45

Kjaer: részemmé vált az Eriksen-eset

Szinte mindennap gondol a nyári Európa-bajnokságra és Christian Eriksen újraélesztésére Simon Kjaer, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

Denmark's defender Simon Kjaer holds a framed jersey of Denmark's midfielder Christian Eriksen before the start of the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Belgium at the Parken Stadium in Copenhagen on June 17, 2021. (Photo by HANNAH MCKAY / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Hannah Mckay

„Talán van egy-két nap, amikor nem jut eszembe, de hosszabb szünet nincs.

A történtek már a részünkké váltak”

- fogalmazott az AC Milan játékosa.

Eriksen június 12-én, az Eb csoportkörében, a Finnország elleni mérkőzés első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét.

Kjaer elsőként ért oda barátjához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az orvosi segítség érkezésekor társait összefogva körbeállták Eriksent, hogy a kameráktól és a fotósoktól eltakarják a történéseket.

Az Internazionale futballistáját sikerült újraéleszteni.

A 29 éves Eriksent az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Egyelőre nem tudni, hogy folytathatja-e a pályafutását.

Borítókép: Kjaer a játékosok által aláírt Eriksen-mezzel a belgák elleni Eb-meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában