ligue 1

2021.08.23. 11:00

Kőkemény balhéba torkollt a Marseille nizzai vendégjátéka (videó)

Pablo Longoria, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának klubelnöke szerint nem volt garancia a személyes biztonságukra, ezért nem folytatták a vasárnap szurkolói rendbontás miatt a 76. percben félbeszakadt bajnoki mérkőzésüket Nizzában.

Fans invade the pitch during the French L1 football match between OGC Nice and Olympique de Marseille (OM) at the Allianz Riviera stadium in Nice, southern France on August 22, 2021. - The French Ligue 1 game between Nice and Marseille was halted on August 22, 2021, when fans of the home side invaded the pitch and angrily confronted opposing player Dimitri Payet. An AFP journalist at the game said trouble flared in the 75th minute when Marseille star Payet, who had been targeted by plastic bottles every time he took a corner, lobbed one back into the stands. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

A klubvezető kiemelte: bár előbb még a játékvezető is egyetértett velük abban, hogy a találkozót nem lehet folytatni, a liga végül a közrend érdekében felülbírálta ezt, és utasította őket, hogy térjenek vissza a pályára.

„Mi viszont úgy döntöttünk, hogy a megtámadott játékosaink biztonsága érdekében nem folytatjuk a mérkőzést, és inkább hazamegyünk Marseille-be.

Ez már a második alkalom, hogy hasonlót kell megtapasztalnunk, korábban Montpellier-ben fordult elő velünk ilyen. Ami most itt történt, az számunkra teljesen elfogadhatatlan. Precedenst kell teremtenünk a francia futballban azzal, hogy kiállunk magunkért” – mondta Longoria.

Miután a liga a folytatás mellett döntött, de a vendégek erre nem adtak lehetőséget, a szabályok értelmében a találkozó három pontját a hazai csapat kapja 3-0-s gólkülönbséggel. A félbeszakadt mérkőzésen a Nice 1-0-ra vezetett. Francia sajtóhírek szerint az Olympique Marseille mindenképpen fellebbezni akar.

Az indulatok akkor szabadultak el, amikor a szöglet beadásához készülő vendégjátékost, Dimitri Payet-t a nézőtérről eltalálták egy vizes palackkal. A helyi drukkerek a találkozó alatt már korábban is dobtak palackokat a pályára,

a vendégek feldühödött játékosa azonban ezúttal visszadobta azt a lelátóra a nézők közé, akik közül sokan erre a pályára rohantak.

Ott aztán összetűzés alakult ki a játékosokkal, valamint a két csapat biztonsági személyzetével. Az esetben három OM-játékos – Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet – megsérült, míg a hazai klub szerint a Marseille biztonsági emberei részéről a tömegverekedés során Jean-Claire Todibot és Justin Kluivertet is fizikai erőszak érte.

Jean-Pierre Rivere, a Nice elnöke kiemelte: nagy csalódás okoztak számára a történtek, de a dolog teljesen világos.

„Sajnos vizes palackokat dobtak a pályára, de az már a marseille-i játékos reakciója volt, hogy azt visszadobta a lelátóra. Ez a két dolog együttes katalizátora volt az eseményeknek”

- mondta. Kiemelte: a Marseille biztonsági embereinek nem lett volna szabad a pályára lépniük, főként nem megütniük a hazai játékosokat. Azt pedig nem értette, hogy a Marseille miért nem jött vissza a folytatásra.

Forrás: MTI

Borítókép: nem focipályára való események zajlottak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában