manchester united

2018.03.16. 20:09

Mourinho köszöni szépen, jól érzi magát a padon

José Mourinho kijelentette, a keddi Bajnokok Ligája-búcsú ellenére nem mond le a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho sits in the dugout ahead of the FA Cup fourth round football match between Yeovil Town and Manchester United at Huish Park in Yeovil, Somerset on January 26, 2018. / AFP PHOTO / - / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: AFP

„Nem fogok elmenekülni, nem fogok eltűnni, és nem fogok sírni csak azért, mert hallottam néhány füttyszót” – közölte pénteki sajtótájékoztatóján a portugál szakvezető. Hozzátette, a következő mérkőzésen ő lesz az első, aki kisétál az öltözőfolyosóról, mert tiszteli a drukkereket és nem félek tőlük.

A Manchester United a gól nélküli első mérkőzés után kedden hazai pályán 2-1-re kikapott a Sevillától a BL nyolcaddöntőjében.

Mourinho hangsúlyozta, mindenben egyetértenek a klub tulajdonosaival, például abban is, hogy időre és további igazolásokra van szükségük.

Bár kijelentette, hogy nem fél a felelősségvállalástól, 12 perces monológjában mégis sokat beszélt a múltról, az érkezése előtti időszakról.

Kinyomtatott jegyzetei és statisztikái segítségével először rávilágított, hogy a csapat az elmúlt hét évben négy különböző edzővel próbálkozott, de egyszer nem is jutott ki az európai kupaporondra, kétszer a Bajnokok Ligája csoportkörében búcsúzott, és a negyeddöntőnél tovább máskor sem jutott. A Premier League legutóbbi négy idényében sorrendben hetedik, negyedik, ötödik és hatodik lett az együttes.

Beszéde során a tréner többször hangsúlyozta, ilyen örökséget vett át, amikor az előző szezon előtt Manchesterbe érkezett, és ezt a szót használta akkor is, amikor a bajnokság tabelláját fölényesen vezető Manchester Cityt említette.

„Nicolas Otamendi, Kevin De Bruyne, Fernandinho, David Silva, Raheem Sterling és Sergio Agüero is örökség. Ők a múltból származnak, nem az elmúlt két évből” – magyarázta Mourinho, aki ezzel nyilvánvalóan nagy riválisa, Josep Guardiola érdemeit igyekezett csökkenteni.

Az Európa Ligát tavaly tavasszal megnyerő Manchester United legközelebb szombaton lép pályára, amikor a Brighton együttesét fogadja az FA Kupa negyeddöntőjében.

Borítókép: AFP PHOTO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában