Műkorcsolya Eb

2018.01.19. 20:47

Ötödször védte meg címét Javier Fernandez

Hiába a megszakítás nélkül aratott hat diadal, a spanyol korcsolyázó ezzel még mindig nem rekorder.

Moszkva, 2018. január 19. Az aranyérmes spanyol Javier Fernández (k), az ezüstérmes orosz Dmitrij Alijev (b) és bronzérmes honfitársa, Mihail Koljada a rövidprogram eredményhirdetésén a moszkvai műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2018. január 19-én. (MTI/AP/Pavel Golovkin)

A spanyol korcsolyázó – aki két vb-arannyal is rendelkezik – már a szerdai rövidprogramban komoly előnyt szerzett a moszkvai Eb-n, majd a pénteki kűrben is a legjobbnak értékelték a teljesítményét, noha volt néhány rontása.

Megszakítás nélkül aratott hat diadalával ugyanakkor még mindig nem rekorder, mert az osztrák Karl Schäfer 1929 és 1936 között sorozatban nyolc évig volt egyeduralkodó a férfiaknál.

A második helyen a remekül szabadkorcsolyázó, mindössze 18 éves orosz Dmitrij Alijev, a harmadikon pedig annak honfitársa, Mihail Koljada végzett.

A magyar induló, Maszljanko Alexander 33. lett a rövidprogramban, így a legjobb 24 versenyzőt felvonultató pénteki szabadkorcsolyázásban már nem léphetett jégre. Maszljanko Magyarországon született és él orosz szülők gyermekeként, s most másodszor indult kontinensviadalon. Két éve szintén a 33. helyen zárt.

Borítókép: Az aranyérmes spanyol Javier Fernández (k), az ezüstérmes orosz Dmitrij Alijev (b) és bronzérmes honfitársa, Mihail Koljada (j). MTI/AP/Pavel Golovkin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában