kézilabda eb

2018.01.23. 21:09

Szlovén győzelem a spanyolok ellen

A tavalyi világbajnokságon bronzérmes szlovénok öt góllal verték a legutóbbi Eb-n második helyezett spanyolokat a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, míg a csehek egy góllal megverték a macedónokat kedden, Varasdon

Ezzel még a szlovénoknak is maradt esélyük az elődöntőbe jutásra, de kevesebb, mint a spanyoloknak.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, a második játékrész elején azonban a szlovénok nagyon eredményesen kézilabdáztak, szünetbeli egygólos előnyüket pár perc alatt ötre növelték, később pedig hét találatra is hízott a különbség. A spanyolok innen visszajöttek háromra, annál közelebb azonban nem tudtak zárkózni.

A mezőny legeredményesebb játékosa a spanyol Ferran Sole volt hat góllal.

A Veszprémben játszó szlovén Gasper Marguc öt, klubtársa Blaz Blagotinsek négy góllal zárt.

A keddi utolsó mérkőzés nagy részében a macedónok vezettek – volt öt gól is a különbség -, a hajrára azonban a csehek összeszedték magukat és fordítottak. A macedónok megkapták az esélyt az egyenlítésre, időn túli hétméterest dobhattak, de Dejan Manaszkov kihagyta.

Ezzel az utolsó forduló előtt nagyon összetömörült a mezőny: a dánok mögött három csapatnak négy, kettőnek pedig három pontja van.

A mezőny legeredményesebb játékosa a cseh Pavel Horak volt nyolc góllal. A Balatonfüred cseh jobbátlövője, Stanislav Kasparek, aki a nyártól a MOL-Pick Szegedben kézilabdázik majd, hatszor talált a macedónok kapujába.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló:

II. csoport, Varasd (Varazdin):

Szlovénia-Spanyolország 31-26 (13-12)

Macedónia-Csehország 25-24 (11-13)

Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Spanyolország 4 (111-91), 3. Németország 4 (97-95), 4. Csehország 4 (87-105), 5. Szlovénia 3 (108-107), 6. Macedónia 3 (94-105)

A szerdai utolsó fordulóban:

Szlovénia-Csehország 16.00

Macedónia-Dánia 18.15

Németország-Spanyolország 20.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában