tüdőembólia

2018.02.21. 08:25

Életveszélyben volt kislánya születése után Serena Williams

A jelenkor legjobb női teniszezője saját bevallása szerint majdnem meghalt a szeptemberi szülését követő komplikációk miatt.

FILE: This photo taken on Jan.28, 2017 shows that Serena Williams of U.S. holds her trophy during the awarding ceremony after her victory at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia. 35-year-ol tennis star Serena Williams has given birth to a baby girl in West Palm Beach, on Sep. 1, 2017. Serena’s elder sister Venus Williams won the third round of the U.S. Open on the day. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP PHOTO

A 23-szoros Grand Slam-győztes sztár a CNN televízió internetes oldalán megjelent írásában beszélt először részletesen hosszú kálváriájáról.

„Majdnem meghaltam, miután lányom, Olympia megszületett” – kezdte a nyílt levelet a 36 éves sportoló, melyben elárulta, hogy gyermeke sürgősségi császármetszéssel született, mert nála rengeteg komplikáció lépett fel, köztük tüdőembólia is, mely miatt többször is megműtötték, s hat hétig feküdt kórházban.

Williamsnek az embólia miatt köhögési rohamai voltak, melyek következtében felszakadt a császármetszés utáni sebe, majd az ezt követő műtét során vérömlenyt találtak a hasában, ezért egy újabb operációra volt szüksége, hogy meggátolják a vérrögöknek a tüdőbe jutását.

Az azóta már hivatalos versenyen, a Fed Kupa februári fordulójában – párosban – visszatért sztár külön megköszönte az őt kezelő kórház stábjának a munkáját, mely nélkül, mint írta, „ma nem lennék itt”.

Borítókép: Serena Williams az Ausztrál Openen

Forrás: AFP/Masaharu Sugimoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!