jótékonyság

2018.03.19. 18:28

Kétmillió dollárt ad könyvekre a sztáríró

Az amerikai James Patterson adományából 4000 darab 500 dolláros ajándékcsomagra futja.

Idén már kétmillió dollárral (504 millió forinttal) támogatja James Patterson amerikai bestselleríró és filantróp az általa indított programot, amely a pályázó tanároknak juttat könyvadományokat Egyesült Államok-szerte.

A népszerű romantikus és bűnügyi regényiről híres szerző 2015-ben indította el kezdeményezését évi 1,75 millió dolláros (441 millió forintos) felajánlással. Ezt a tétet emelte most magasabbra, kétmillió dollárra.

A hétfői bejelentés szerint Patterson adományából 4000 darab 500 dolláros ajándékcsomagot tudnak eljuttatni a pályázó tanároknak az osztálykönyvtárak gazdagítására. Az adományozást a Scholastic Book Clubs szervezi. Az adományra már több mint 80 ezer tanár pályázott.

„Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontosak a könyvek és az olvasás egy gyermek fejlődésében: a jobb olvasókból jobb emberek lesznek és végső soron jobb állampolgárok”

- fogalmazott a 70 éves szerző a közleményében.

Mint írta: nagyon hálás a tanároknak, akik nélkülözhetetlen munkát végeznek nap mint nap az ország minden iskolájában.

„Ezzel az adománnyal ismerem el rendkívüli erőfeszítéseiket”

- fűzte hozzá.

Judy Newman, a Scholastic Book Clubs elnöke emlékeztetett arra, hogy a tanárok gyakran saját forrásaikból fedezik osztályaik könyvtárának frissítését. Ezért is fontos Patterson felajánlása, hiszen ennek révén a tanárok igazi segítséget kapnak a munkájukhoz.

Az elmúlt években Patterson sok millió dollár adományozott könyvesboltoknak és műveltségi programoknak, továbbá több ezernyi egyetemi ösztöndíjat finanszírozott tanárok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!