elismerés

2018.01.20. 10:00

Paul Rudd 1995 óta nem öregszik

Legalábbis a Harvard Egyetem színjátszói szerint, akik díjat adományoztak a Spancserek és a 40 és annyi című filmek sztárjának.

Actor Paul Rudd attends the world premiere of "Sausage Party" in Westwood, California, on August 9, 2016. / AFP PHOTO / VALERIE MACON

A címben emlegetett „különleges képességet” a díjról döntő zsűri Rudd filmes és televíziós teljesítménye mellett emelte ki.

Paul Rudd többek között a Spancserek, a 40 éves szűz és a 40 és annyi című filmek sztárjaként lett ismert, emellett feltűnt a Jóbarátok és a Városfejlesztési osztály című televíziós sorozatokban is.

A burleszkelőadásairól híres harvardi színjátszó társulat, a Hasty Pudding története 1795-re nyúlik vissza. Nevét egy korabeli ételről kapta: az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból vagy más gabonából főzött kását.

Az eredetileg egyetemi klubként működő társaság 1844-ben mutatta be első teljes színházi produkcióját, azóta – az I. és a II. világháborúban két-két évet kivéve – minden évben színpadra állítanak egy darabot, amelyekben a női szerepeket is hagyományosan férfiak játsszák.

A Hasty Pudding minden évben egy színészt és egy színésznőt díjaz, Rudd mellett idén Mila Kunist tüntetik ki. Tavaly Ryan Reynolds és Octavia Spencer vehette át az elismerést. A korábbi díjazottak között van Martin Scorsese, Robert de Niro és Helen Mirren is.

Borítókép: Paul Rudd egy filmpremieren 2016-ban.  AFP PHOTO / VALERIE MACON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!