Dízelbotrány

2017.07.27. 23:11

Egy Porsche Cayenne is fennakadt a szűrőn

A Porsche autógyárnak vissza kell hívnia a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Cayenne modelleket a motor emissziós értékeit módosító szoftver miatt – jelentette be csütörtökön Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter.

A közlekedési miniszter közölte: a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Porsche Cayenne modell motorvezérlő szoftverében a motor emissziós értékeit manipuláló úgynevezett „defeat device” funkcióra bukkantak a tesztelést végző hatóság szakemberei. A vezérlő szoftver tesztelési paraméterek észlelése esetén „indítási bemelegítő” üzemmódba kapcsolja át a motort.

A miniszter bejelentette az érintett Cayenne modell típusengedélyének a bevonását és közölte, hogy a Porsche autógyár viseli a visszahívási akció teljes költségét. A közlemény szerint Németországban 7500, Európában 22 ezer van forgalomban az érintett modellből és újak már nem kerülhetnek a piacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!