Tíz hét alatt

2017.08.23. 14:39

Minden eddiginél több gyermek volt ott az idei Erzsébet-táborokban

Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin elmondta: tíz hét után véget érnek az idei nyári Erzsébet-táborok a Balatonnál. Fonyódligeten és Zánkán ezen a nyáron mintegy huszonhatezer gyermek üdülhetett hatnapos, ötéjszakás táborokban napi ötszöri étkezéssel és változatos programokkal.

Jelezte: a napközis táborokban országszerte ötszáz helyszínen ötvenötezer gyermek kapcsolódhatott ki lakóhelyének közelében. A napközis táborok iránt jelentős igény mutatkozott – tette hozzá az államtitkár.

Elmondta azt is: a balatoni és a napközis táborok mellett az Erzsébet-táborok év közbeni rendezvényeivel együtt – köztük például tavaszi és őszi osztálykirándulásokon, gyógyuló táborokban, karácsonyi eseményeken – összesen mintegy százezer gyermek számára szervez programokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Novák Katalin arról is beszélt: huszonhatmilliárd forint központi költségvetési forrásból újul meg a következő években a fonyódligeti és a zánkai Erzsébet-tábor. Fonyódligeten új épületeket húznak fel, Zánkán pedig jelentős felújításon esnek át az épületek. Emellett mindkét helyszínen a környezet, a vízpart és a játszóterek is megújulnak, korszerű körülményeket biztosítva a táborozóknak. Hangsúlyozta, a munkálatokat úgy ütemezik, hogy azok a táboroztatást ne zavarják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában