Követési távolság

2017.10.05. 15:43

Kétszázezer szórólapot nyomtattak a kamionosoknak az előzési tilalomról

Kétszázezer példányban készített figyelemfelhívó szórólapot az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottság a tehergépjárművek előzési tilalmáról és a követési távolság betartásáról a gyorsforgalmi utakon.

Az ORFK kommunikációs szolgálata által a police.hu oldalon csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a nyolcnyelvű nyomtatványban ismertetik: a módosult KRESZ szerint

2011. január 1-je óta Magyarország teljes területén tilos előzni az azonos irányú forgalom számára csak két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 7,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival reggel 6 és este 10 óra között.

Felidézik továbbá, hogy a felsorolt körülmények fennállása esetén a kamionoknak legalább 70 méter követési távolságot kell tartaniuk egymás között.

A szórólapot a határátkelőhelyeken, a benzinkutakon, az autópálya-pihenőhelyeken és a rendőri intézkedések során adják át a sofőröknek – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában