Rejtély

2017.11.23. 11:50

Újabb testrészét találhatták meg a tengeralattjárón meggyilkolt svéd riporternőnek

Kedden egy emberi kart halásztak ki a tengerből, egy kilométerre attól a helytől, ahol – a Koppenhágától 50 kilométerre délre fekvő Koge-öbölben – korábban megtalálták a 30 éves Kim Wall fejét és lábait.

A testrész DNS-azonosítása még nem történt meg – ez hetekbe is beletelhet -, de valószínűnek tűnik, hogy az újságírónő bal karja került elő, mivel ugyanolyan fém nehezékeket találtak rajta, mint amilyenekkel a többi testrészét süllyesztették a tenger mélyére. A hiányzó jobb kar keresését folytatják.

A svéd újságírónő megölésével a házilag barkácsolt búvárhajó tulajdonosát, a rakétakonstruktőrként is ismert dán feltalálót, Peter Madsent gyanúsítják, aki eleinte mindent tagadott. Azt már elismerte, hogy ő darabolta fel és dobta a tengerbe a nőt, de azt állítja, hogy az áldozat balesetben halt meg, ezt viszont a külsérelmi nyomok nem támasztják alá.

Kim Wall azért szállt fel Madsen tengeralattjárójára, hogy riportot készítsen a különc feltalálóval. A gyilkosság lehetséges indítéka egyelőre nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában