betelt a pohár

2018.05.11. 13:31

Lagerfeld visszaadja német útlevelét, ha nyitva maradnak a határok

A világhírű divatcég, a Chanel kreatív igazgatója már korábban is többször bírálta Angela Merkelt és a német kormányt, amiért számolatlanul, ellenőrzés nélkül engedik be az illegális bevándorlókat.

German fashion designer Karl Lagerfeld and his godson Hudson Kroenig walk on stage after models presented creations for Chanel during the "Chanel defilee" fashion show at the Elbphilarmonie in Hamburg, nothern Germany, on December 6, 2017.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: PATRIK STOLLARZ

Karl Lagerfeld a héten jelentette be, ha nem történik érdemi változás, lemond német állampolgárságáról, ugyanis nem tud azonosulni Angela Merkel politikájával, mely nyitva hagyja a határokat az illegális bevándorlók előtt – írja a 888.hu.

A világhírű divattervező a francia Le Pointnak adott interjújában elmondta, ha továbbra is beengedik a tömegesen érkező bevándorlókat, egyszerűen nem marad más választása, minthogy visszaadja az állampolgárságát.

Muszáj Merkelnek azt állítania, hogy nekünk szükséges egymillió migránst befogadnunk akkor, mikor Franciaország mindössze harmincezret fogad be? – tette fel a kérdést a tervező.

Karl Lagerfeld szerint Merkel tipikusan olyan német, akinek még mindig bűntudata van az 1930-as évek német gaztettei miatt, ezért ezt azzal próbálja kompenzálni, hogy befogad mindenféle népcsoportot, akiknek az aránya már a lakosság 11 százalékát teszi ki Németországban.

A divatcézár korábban úgy fogalmazott, nem lehet megölni több millió zsidót azért, hogy évtizedekkel később a meggyilkoltak legrosszabb ellenségét, azaz a muszlimokat hozza be valaki helyettük.

Ismerek valakit Németországban, aki magához vett egy fiatal szíriait, majd négy nap múlva azt mondta: a legnagyszerűbb dolog, amit Németország kitalált, az a holokauszt volt – folytatta, utalva arra, hogy a családhoz vett muszlim kisfiú pár nap alatt elhintette az antiszemitizmus magvait.

Borítókép: Karl Lagerfeld, a Chanel kreatív igazgatója

Forrás: AFP/Patrick Stollarz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában