Lépéselőny

2018.05.14. 07:28

Semjén Zsolt: a magyar kormányfő történelmi távlatokban gondolkodik

A miniszterelnök-helyettes szerint annak a politikusnak az országa nagy előnyre tesz szert, aki elsőként reagál az európai kihívásokra.

A május 8-i ellenzéki tüntetésről szólva elmondta: a megmozdulás célja a rendőrök provokálása volt, egyetlen dolgot akartak: egy olyan felvételt, amin egy vérző szájú tüntető szerepel – jelentette ki Semjén Zsolt az Echo Tv Mérleg című műsorában. A miniszterelnök-helyettes elfogadhatatlannak nevezte a demonstrálók viselkedését. Ha esetleg valamelyik rendőr elveszti a fejét, és – emberileg érthetően – mondjuk odavág egyet azért, hogy megvédje magát, a világsajtót abban a pillanatban bejárta volna, hogy tessék, az Orbán-kormány alatt verik a tüntetőket – vélekedett.

A politikus köszönetet mondott a rendőröknek, akik a „legarcátlanabb provákációt is rendületlenül viselték”, illetve a Fidesz szimpatizánsainak is, hogy nem ültek fel a provokációnak, és nem mentek ki a Kossuth térre.

Orbán Viktor beiktatási beszédével kapcsolatban elmondta:

A miniszterelnök nem holnapban és holnaputánban gondolkodik, mint ahogyan azt a Gyurcsány-kormány tette, hanem fontosak neki a történelmi távlatok.

„Aki államférfi, annak történelmi távlatokban kell előre látni, hiszen aki elsőként reagál az európai kihívásokra, annak az országa előnyben lesz, és mi nem egy, hanem több lépéssel tudunk előbbre lenni” – hangsúlyozta Semjén Zsolt.

Hozzátette: a 2010-es válságot azért tudták kezelni, és azért nem jutott az ország Görögország sorsára, mert a kétharmad miatt gyorsan lehetett intézkedéseket hozni, ami óriási versenyelőnyt jelentett.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a fenti videóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában