Elengedték az elkövetőt

2020.03.06. 11:48

Megdöbbentőnek tartja a Miskolci Törvényszék ítéletét Budai Gyula

Videóban bírálta Budai Gyula fideszes képviselő a Miskolci Törvényszék ítéletét, amely szerint nem szándékos, hanem gondatlan emberölés miatt halt meg egy 16 éves lány Borsodnádasdon, ezért az elkövetőt „a bíróság elengedte”.

„A 17 éves Csenge holttestét egy vízelvezető aknában találták meg. Hiába könyörgött Csenge édesanyja, lánya gyilkosát a bíróság elengedte, arra hivatkozva, hogy a négy év börtönbüntetését az előzetessel kitöltötte, így két és fél év után hazamehet” – mondta Budai Gyula.

„Ez a megdöbbentő történet rávilágít arra, hogy mivel jár, ha külföldről pénzelt, álcivil szervezetek érzékenyítik a bírókat”

- közölte.

„A március közepén induló nemzeti konzultáció során erről is elmondhatjuk véleményünket. Magyarországon a bűnözőknek büntetés jár”

- mondta Budai Gyula.

OBH: az ítélet nem jogerős

A borsodnádasdi emberölés ügyében született elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Miskolci Törvényszék által kihirdetett döntéssel kapcsolatban pénteken. A közleményben leírják, hogy a bíróság nem jogerős ítéletével négy év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki ellen az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés miatt emelt vádat. A törvényszék álláspontja szerint nem volt bizonyítható, hogy a férfi meg akarta ölni a nőt, a felelőssége abban állapítható meg, hogy amikor az aknába dobta a testét, nem győződött meg arról, hogy él-e még a lány, így gondatlanságból okozta a halálát. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a gondatlan emberölés minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában