sikeres tiltakozás

2020.05.04. 17:02

Meghátrált Karácsony Gergely: mégsem szállítják Csepelre a hajléktalanokat

A főpolgármester Borbély Lénárd csepeli fideszes polgármester hibáztatja.

A főpolgármesteri hivatal hétfőig azt állította, hogy több helyszínre szállítják majd a belvárosi kerületek hajléktalanjait, Karácsony Gergely friss közleményéből azonban kiderül, hogy ez nem igaz – írja a csepel.info blog. Hozzáteszik: ezzel szemben kizárólag Csepelről volt szó, ahol egy hete zajlottak éjjel-nappal és titokban a munkálatok.

Mivel Csepelen megoldott a hajléktalanellátás, Borbély Lénárd csepeli polgármester először petícióban tiltakozott a gazdagabb, belvárosi kerületek hajléktalanjainak Csepelre költöztetése miatt. A petícióhoz pár nap alatt több mint 4600 -an csatlakoztak.

Borbély Lénárd nemrég Facebook-oldalán közölte: sikeres volt a tiltakozás, Karácsony Gergely meghátrált korábbi döntésétől és végül nem Csepelen, hanem a fővárosi Városháza egyik szárnyában helyezik el a hajléktalanokat. Borbély Lénárd azt írja:

„Ezekben a percekben kaptam az értesítést, hogy Karácsony Gergely meghátrált attól, hogy Csepelre, kerületünk központjába hozza a belvárosi hajléktalanokat.”

Hozzáteszi, a főpolgármester korábban azt állította, hogy számos más kerületben is keresnek szállásnak megfelelő helyet. Mai közleményében azonban már csak Csepelről ír. Vagyis igaz volt a gyanú, hogy eleve és kizárólag Csepel volt a célja a belvárosi hajléktalanok elhelyezésének. Minden híresztelés ellenére a hétfői napig éjjel-nappal dolgoztak a hajléktalanszálló kivitelezésén – írta a csepeli polgármester.

„Így az interneten kihirdetett petíciónk és a mai napon bejelentett változtatási tilalom volt közös sikerünk kulcsa.” – írta.

„A jövőre nézve pedig elfogadhatatlannak tartom azt az eljárást, ami ebben az ügyben történt. Titokban, a megkérdezésünk, a véleményünk és az itt élőkkel történt egyeztetés nélkül született meg Karácsony Gergely egyszemélyes döntése. Mindezt a koronavírus-járványra hivatkozva” – tette hozzá Borbély Lénárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában