Sajátos hála

2020.06.17. 14:21

Még a fekete közösséget támogató éttermet is felgyújtották az anarchisták (videó)

Pénzjutalmat ajánlott fel az atlantai rendőrség azoknak a tetteseknek a kézre kerítéséért, akik szombaton felgyújtották a Wendy’s étteremlánc egyik üzletét. Korábban a rendőrök meglőttek egy fekete férfit, aki életét vesztette az étterem parkolójában. Az étteremlánc vezetése nem érti a gyújtogatást, miután nemrég félmillió dollárt ajánlottak fel a helyi fekete közösség támogatására.

ATLANTA, USA - JUNE 13: Demonstrators set on fire a restaurant during the protest after an Atlanta police officer shot and killed Rayshard Brooks, 27, at a Wendy's fast food restaurant drive-thru Friday night in Atlanta, United States on June 13, 2020. As nationwide protests slowed in the death of George Floyd, anger again erupted Saturday in the US over the fatal shooting of another black man. Mayor Keisha Lance Bottoms announced Atlanta Police Chief Ericka Shields voluntarily stepped down from the department earlier in the day. Ben Hendren / Anadolu Agency

Forrás: Anadolu Agency / AFP

Fotó: Ben Hendren

A gyújtogatás a Black Lives Matter (BLM) aktivistái által szervezett tüntetés közben történt, amelyet azért szerveztek, mert egy nappal korábban az étterem parkolójában a rendőrök lelőttek egy fekete férfit, aki megpróbált elmenekülni az intézkedés elől – írja a V4NA hírügynökség.

Péntek este két rendőr igazoltatta a 27 éves Rayshard Brooksot az atlantai Wendy's parkolójában. Az igazoltatás dulakodássá fajult, majd amikor a rendőrök a földre teperték a férfit, az elvette az egyikük szolgálati sokkolóját, amellyel a másik rendőrre célzott. A rendőrök a futva menekülő férfi nyomába eredtek, ekkor egyikük kétszer hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A lövéseket leadó rendőrt azonnal elbocsátották, vasárnap pedig lemondott a város rendőrfőnöke, Erika Shields is.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=d2VyYVkLcyo&feature=emb_logo

A BLM-anarchisták dühös reakciója azért is furcsa, mert a Wendy's bő egy héttel a fekete férfi halála előtt 500 000 dollárt ajánlott fel „a szociális igazságosság, valamint a fekete közösségbe tartozó fiatalok oktatása” céljára. Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb gyorsétterem-hálózata a Twitteren bejelentette, hogy kiemelten támogatni fogja az atlantai Thurgood Marshall College iskolai alapítványát.

Our voice would be nothing without Black culture. Right now, a lot of people are hurting because of blatant racism against Black people. Their voices need to be heard. Period. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#BlackLivesMatter

Borítókép: Anarchisták a felgyújtott atlantai gyorsétterem előtt 2020. június 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában