incidensek

2020.07.04. 20:02

Több tucatnyian meghaltak Dél-Szudánban újabb törzsi összecsapásokban

Nem ritkán erőszakkal oldják meg a vitákat, amely a legtöbbször egy-egy földterület vagy haszonállatok miatt tör ki.

Legkevesebb 43 ember vesztette életét törzsi összecsapásokban az erőszaktól sújtott Dél-Szudánban – közölték szombaton a helyi hatóságok.

Jonglei állam egyik illetékese, David Manyok arról számolt be, hogy a murle népcsoport tagjai támadtak meg egy falut, egy másik támadásban pedig további négy embert öltek meg, és több tucat marhát elhajtottak.

A hasonló összecsapások nem mennek ritkaságszámba a kelet-afrikai országban, ahol évtizedekig tartó polgárháború miatt rengeteg a fegyver, és nem ritkán erőszakkal oldják meg a vitákat, amelyet a legtöbbször egy-egy földterület vagy haszonállatok miatt tör ki.

Dél-Szudánban a függetlenné válás előtt, 2005-ig véres polgárháború dúlt a szudáni kormány és a dél-szudáni lázadók között, majd a 2011-es függetlenné válást követően 2013-ban Dél-Szudánban is véres harcok törtek ki a szemben álló politikai erők között, s e harcokat idén februárban sikerült csak lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában