a tiltakozások ellenére

2020.09.02. 22:37

Harmincezer kóbor kutyát telepítenek ki a bangladesi fővárosból

Több száz aktivista tüntetett a dél-dakkai polgármesteri hivatal előtt a kutyák kiköltöztetése ellen tiltakozva.

Környezetvédők tiltakozása ellenére megkezdték harmincezer kóbor kutya kitelepítését Banglades fővárosából, Dakkából.

Egy felmérés szerint közel harmincezer kutya él az utcákon a főváros déli részében, sok kellemetlenséget okozva az ott lakóknak. Dakka keleti elővárosában, Matuailban közel kétszáz kutyát raktak ki az elmúlt három nap alatt.

A múlt hónapban elindított kezdeményezést ellenző állatvédő aktivisták szerda délután tüntettek a belvárosban. „A tervet le kell állítani. Az állatok eltávolítása a területükről illegális és a törvény szerint büntethető” – mondta Rubaija Ahmed, a bangladesi Állatjóléti Alapítvány elnöke.

Több száz aktivista tüntetett a dél-dakkai polgármesteri hivatal előtt a kutyák kiköltöztetése ellen tiltakozva. Transzparenseiken azt hirdették, hogy „számít a kutyák élete” és „a dakkai kutyák Dakkához tartoznak”.

Rubaija Ahmed felszólította a kormányt, folytassa a sterilizációs és oltási kampányokat, hogy megakadályozza a kutyapopuláció növekedését.

A kóbor kutyák többnyire a helyi lakók szemetéből táplálkoznak, de rendszeresen etetik őket önkéntesek is, akik szerint a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén idején legalább 100 ezer kutya táplálkozásáról gondoskodtak.

Banglades korábban elpusztította a kutyák egy részét, majd a legfelsőbb bíróság 2015-ben felszólította a hatóságokat, hogy hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal, és ezután kezdték őket sterilizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában